VinNytt.se

Rippon Vineyard & Winery


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN
Vingårdar & Resor

VinNytts VINRESOR
  Australien
- Resa 1
  Australien
- Resa 2
  Australien - Resa 3
  Hawaii & Sonoma
  Italien
  Sydafrika - Resa 1
  Sydafrika - Resa 2
  Sydafrika - Resa 3
  Sydafrika - Resa 4
  Mauritius
  Nya Zeeland
  Japan
  USA
  Sydamerika
  Påskön
  Portugal
  Danmark
  Kanada & USA

VINGÅRDAR
EUROPA
Bulgarien
  FRANKRIKE
 
Bordeaux - Del 1
  Bordeaux - Del 2
  Bourgogne
  Övriga Frankrike
England
Grekland
Italien
Portugal
Spanien
Sverige
Tyskland
Ungern
Österrike
NORDAMERIKA
Kanada
  USA
  Napa Valley
  Sonoma
  Övriga Kalifornien
  Västkusten övriga
  USA övriga
ÖVRIGA LÄNDER
Argentina
Australien
Chile
Israel
Kuba
Libanon
Nya Zeeland
Sydafrika
Uruguay
Övriga länder 

 

 

 

 

 

 

 

San Diegeo - Temecula - VinNytts förslag på vinresa till USA på egen hand
Radisson HotelEfter att ha utforskat New Yorks viner flög vi vidare till San Diego, en av få städer där man fortfarande flyger in mellan skyskraporna när man landar. Vi bor på Radisson Hotel som ligger på några minuters gångväg från den äldsta delen av San Diego som heter Gaslamp Quarter med massor av restauranger, barer och uteserveringer. Anthony's Fish GrottoVi sätter oss i den gamla baren på Trattoria Mare Monti innan vi går vidare ner till hamnen och Anthony’s Fish Grotto. Något som vi misstänker kan vara en riktig turistfälla, men som visar sig vara en fiskrestaurang som funnit i närmare 60 år. Mycket turister – visst – men bra mat. Vinlistan är dock inte så mycket att yvas över. Kvällen avslutar vi på Casbah, San Diegos enda riktiga rockklubb. Här har jumbojättarna sin inflygning 15-20 meter ovanför gatunivån – fascinerande!

Nästa dag tar vi en 15-minuters färjetur ut till ”ön” och lyxförorten Coronado. Vi promenerar Orange Avenue genom Coronado till det berömda Hotel Del Coronado för att beskåda denna annorlunda byggnad. Tillbaka i Hotel Del CoronadoSan Diego letar vi efter några bra vinbutiker, men hittar inga värda att nämna. På eftermiddagen tar vi buss 923 från downtown till Ocean Beach där några av Kaliforniens hippies Grillade räkorslagit sig ner. Avstängda gator, marknad och gatumusik möter oss när vi kliver av bussen. Vi ska på Qwiigs Bar & Grill som vi blivit rekommenderade både för vinet, maten och utsikten. Restaurangen ligger en trappa upp precis vid beachen och har stora panoramafönster där man kan sitta och njuta av solnedgången i Stilla havet.

Solnedgång i Stilla havet

Följande dag bär det av ut till det första vindistriktet Temecula Valley som ligger ungefär 1 timme norr om San Diego. På vägen stannade vi till i västernstaden Old Town Temecula och åt på EU Sandwich & Deli som drivs av svensken Fredrik Rosenbecker och hans fru. Vindistriktet Temecula är i vår mening ganska svårbesökt jämfört med andra vindistrikt runt om i världen. Distriktet är litet och det finns nästan inga boendeformer ute i själva vindistriktet förutom någon enstaka vingård, men då gäller det att boka i god tid. Dessutom ligger nästan alla vingårdar längs Rancho California Road, huvudvägen genom vindalen, och här är det mycket trafik och man kör fort, så det är svårt att bara åka och titta efter lämpliga vingårdar att besöka. Vi bodde i själva staden Temecula som är en bra bit från själva vindistriktet och det är ju inte lika trevligt som att bo ute i vindistriktet.

Falkner WineryVinerna från Temecula är inte heller något man hoppar högt över – i alla fall inte ännu, men mycket är på gång och pengar finns det gott om. Mestadels framställer man vita viner. Vi besökte tre vingårdar och började på Falkner Winery som ligger högt och har en bra utsikt över dalen.

 

Därefter åkte vi vidare till Thornton Winery där man även anordnar Thornton Winery Champagne Jazz Series, som faktiskt sponsras av Volvo.

Thornton Winery

Callaway CoastalYtterligare en vingård besökte vi, den största och mest kända från detta vindistrikt, Callaway Coastal, som grundades 1974 av Ely Callaway, tillverkare av de berömda golfklubborna. Callaway tar även sina druvor från andra distrikt som Monterey, San Luis Obispo och Santa Barbara.

Rio All-Suite Hotel’s vinkällareFrån Temecula kör vi vidare till Las Vegas för att titta på en av de största publika samlingarna av vin som finns i USA. I Rio All-Suite Hotel’s vinkällare finns det runt 50000 flaskor till ett värde av närmare 10 millioner dollar. Lite svensk kuriosa har ett eget fack här också i form av den champagne som ursprungligen beställdes av den ryske tsaren Nikolaj II och som ett danskt-svenskt dykarlag bärgade från galeasen Jönköping som legat på havsbotten i drygt 90 år.

 

 

 

 

 

Inledning - USA på egen hand
New York
San Diego - Temecula
Santa Barbara - Los Olivos - Sideways
Paso Robles
Monterey - Carmel Valley - Santa Cruz
Russian River
Anderson Valley - Mendocino
Dry Creek
Sonoma Valley
Carneros
Napa Valley
Island

Upp

© Copyright 2005
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB