VinNytt.se

Rippon Vineyard & Winery


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN
Vingårdar & Resor

VinNytts VINRESOR
  Australien
- Resa 1
  Australien
- Resa 2
  Australien - Resa 3
  Hawaii & Sonoma
  Italien
  Sydafrika - Resa 1
  Sydafrika - Resa 2
  Sydafrika - Resa 3
  Sydafrika - Resa 4
  Mauritius
  Nya Zeeland
  Japan
  USA
  Sydamerika
  Påskön
  Portugal
  Danmark
  Kanada & USA

VINGÅRDAR
EUROPA
Bulgarien
  FRANKRIKE
 
Bordeaux - Del 1
  Bordeaux - Del 2
  Bourgogne
  Övriga Frankrike
England
Grekland
Italien
Portugal
Spanien
Sverige
Tyskland
Ungern
Österrike
NORDAMERIKA
Kanada
  USA
  Napa Valley
  Sonoma
  Övriga Kalifornien
  Västkusten övriga
  USA övriga
ÖVRIGA LÄNDER
Argentina
Australien
Chile
Israel
Kuba
Libanon
Nya Zeeland
Sydafrika
Uruguay
Övriga länder 

 

 

 

 

 

 

 

Monterey - Carmel Valley - Santa Cruz - VinNytts förslag på vinresa till USA på egen hand
Från Paso Robles tar vi Highway 46 West ut mot kusten och Highway 1. På vägen ut från Paso Robles ligger mängder med vingårdar värda att besöka bland annat Linne Calodo vars Rhône viner endast säljs via vineriets mejlinglista. Efter några timmars körning längs den vackra Highway 1 kommer vi fram till Monterey. Vi tar in på Victorian Inn som ligger alldeles intill de berömda hamnkvarteren och gamla sardinfabrikerna i Cannery Row.  Vi äter en utsökt middag på Fish Hopper och provar lokala viner. En annan bra restaurang är Blue Moon. Här ligger även restaurangen Bubba Gump där flera av scenerna till filmen Forrest Gump spelades in. Några av vingårdarna, som Clos La Chance har egna ”Tasting Rooms” på Cannery Row.


A Taste of Monterey är ett stort ”Tasting Room” med fantastisk utsikt över Stilla Havet genom stora panoramfönster. Här hittar man många lokala viner från Monterey Wine Country som består av flera appellationer bland annat Arroyo Seco, Carmel Valley, Chalone, Monterey och Santa Lucia Highlands.
De flesta av dessa appellationer ligger längs Highway 101 och man når dom om man kör Highway 101 istället för Highway 1 upp till Monterey. Många av vingårdarna här har etablerade producenter som ägare, till exempel Hess, Kendall-Jackson och Robert Mondavi för att nämna några. Sen finns det naturligtvis ett stort antal mindre producenter längs vägen som är mycket duktiga. Vi besöker några av vingårdarna Carmel Valley. Det finns inte många boendealternativ ute i vindalen, men ett av de finaste är på vingården Bernardus.

 

Från Monterey fortsätter vi via Santa Cruz och kör en bit på Highway 17 innan vi tar vänster på Mt Hermon Road. Det här leder oss in på smala slingriga vägar som går rakt uppåt genom höga Redwood träd innan vi kommer fram till Ice Cream Grade som är en ännu smalare och slingrigare väg som leder neråt igen och då är vi nästan framme, en vänster sväng och en liten bit på Pine Flat Road, så är vi framme hos den specielle Randall Graham på Bonny Doon Vineyard. Färden går vidare mot San Francisco. På vägen hade vi planerat ett besök på Ridge Vineyards i Cupertino, Santa Cruz Mountains, där deras berömda Monte Bello viner produceras, men det var endast öppet lördag och söndag något vi missat.

 

 

 

 

Inledning - USA på egen hand
New York
San Diego - Temecula
Santa Barbara - Los Olivos - Sideways
Paso Robles
Monterey - Carmel Valley - Santa Cruz
Russian River
Anderson Valley - Mendocino
Dry Creek
Sonoma Valley
Carneros
Napa Valley
Island

Upp

© Copyright 2005
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB