VinNytt.se

Rippon Vineyard & Winery


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN
Vingårdar & Resor

VinNytts VINRESOR
  Australien
- Resa 1
  Australien
- Resa 2
  Australien - Resa 3
  Hawaii & Sonoma
  Italien
  Sydafrika - Resa 1
  Sydafrika - Resa 2
  Sydafrika - Resa 3
  Sydafrika - Resa 4
  Mauritius
  Nya Zeeland
  Japan
  USA
  Sydamerika
  Påskön
  Portugal
  Danmark
  Kanada & USA

VINGÅRDAR
EUROPA
Bulgarien
  FRANKRIKE
 
Bordeaux - Del 1
  Bordeaux - Del 2
  Bourgogne
  Övriga Frankrike
England
Grekland
Italien
Portugal
Spanien
Sverige
Tyskland
Ungern
Österrike
NORDAMERIKA
Kanada
  USA
  Napa Valley
  Sonoma
  Övriga Kalifornien
  Västkusten övriga
  USA övriga
ÖVRIGA LÄNDER
Argentina
Australien
Chile
Israel
Kuba
Libanon
Nya Zeeland
Sydafrika
Uruguay
Övriga länder 

 

 

 

 

 

 

 

Paso Robles - VinNytts förslag på vinresa till USA på egen hand
Från Los Olivos åker vi vidare på Highway 101 och tar av på Highway 227 och kör mot San Luis Obispo. Vi kör genom Edna Valley och besöker bland annat Edna Valley Vineyard som ligger ca 8 km från Stilla Havet och därför har en av de längsta och kallaste växtsäsongerna i hela Kalifornien. Edna Valley Mer information om vingårdarna och lokala evenemang finns på San Luis Obispo Vintners. Vi kör igenom San Luis Obispo där det hänger jordgubbsskyltar överallt och fortsätter mot Paso Robles.

Ute på Highway 101 igen tar vi av Vineyard Drive innan vi kommer fram till Paso Robles. Vi följer Vineyard Drive västerut och kommer till Turley Wine Cellars samma Turley som finns i Napa och gör några av världens bästa viner på Zinfandel. Från Turley fortsäter vi västerut och korsar Highway 46 West och kommer in i ett otroligt vackert landskap som påminner mycket om svensk lantidyll förutom att det även finns en del vingårdar. Vi kör genom grönskan till Tablas Creek Vineyard, ett vineri som rönt stor uppmärksamhet. Vintidningen ”Allt om Vin” med Åke Jacobsson hade en större artikel om vingården i ett av sina nummer där man bland annat skrev: ”Det startade som ett samarbetsprojekt med Chateau de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape i början på 80-talet. Tablas CreekMan ville skapa ett nytt Beaucastel i Kalifornien om man bara kunde finna rätt plats med rätt förutsättningar, det vill säga likadant klimat som i södra Rhônedalen och jordmån med högt pH-värde.” På Tablas Creek odlar man samma druvsorter som i Châteauneuf-du-Pape: mourvédre, grenache noir, syrah, counoise, rousanne, viognier, marsanne och grenache blanc.

 

 

 

Vi fortsätter genom den vackra naturen på Vineyard Drive tills vi kommer fram till Adelaida Road. Härifrån är det inte långt kvar till Carmody McKnight Estate. Legenden säger att Gary Conway som äger vingården sedan 30 år tillbaka, först såg området från en helikopter strax innan den störtade. Han klev ur helikoptern och sa till mäklaren att det här stället köper jag. Strax intill ligger Justin Vineyards som är ett populärt utflyktsmål med både övernattningsmöjligheter, restaurang och turer i vinkällaren. Deras främsta vin är en Bordeaux blandning som heter Isosceles.

 

 

 

 

 Via den vindlande vägen Adelaida Road med några fantastiska utsiktspunkter tar vi oss via vingårdarna Hidden Mountain Ranch och Wild Coyote, där man faktiskt kan övernatta, in till Paso Robles.  Ett av de trevligare ställena att bo på inne i staden är Paso Robles Inn.

Inledning - USA på egen hand
New York
San Diego - Temecula
Santa Barbara - Los Olivos - Sideways
Paso Robles
Monterey - Carmel Valley - Santa Cruz
Russian River
Anderson Valley - Mendocino
Dry Creek
Sonoma Valley
Carneros
Napa Valley
Island

Upp

© Copyright 2005
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB