VinNytt.se

 Besök sydafrikas vingårdar


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN

Vinandelar
Vinauktioner
Vinbloggar
Vinbutiker www
Vincommunities
Vininvestering
Vingårdar & Resor

Vin & Foto
Vin & Mat
Vin & Restaurang

Vindruvor blåa
Vindruvor gröna

Vindoft & Smak
Vinetiketter
Vinflaskor
Vinforum
Vinhistoria
Vinklassificering
Vinklubbar
Vinkonsulter
Vinkällare
Vinlagring
Vinlexikon
Vinluftning
Vinodling
Vinpris
Vinprovning
Vintemperatur
Vinutbildningar

Vinimportörer
Vinpublikationer

Vinmuseer
Vinmässor
Vintillbehör

Vinbetyg
Vindistrikt

Portvin

Kontakta oss

Annonsera
IT-tjänster
Referenser

Om VinNytt


 

 

 

 

Vinkällare
Under denna rubrik kommer vi att visa länkar till vinkällare där du kan lagra ditt vin samt även visa länkar där man beskriver hur man bygger en egen vinkällare.

Bagguskällaren   Sverige
Bagguskällaren  & Stalltorgskällarem är vinkällare belägna strax intill stadsmuren från 1300-talet som löpte längs Prästgatan i Gamla Stan. Källarna har genuin medeltida karaktär som är helt unik och måste upplevas. I Bagguskällaren kan vi erbjuda exklusiv vinförvaring till företag och privatpersoner med smak för den rätta kombinationen av vin och miljö. Vi erbjuder också vinprovningar och vinkurser.

BonVino   Sverige
En unik mötesplats för vinentusiaster att avnjuta viner i goda vänners lag!
Vinkällarens genuina karaktär är väl lämpad för såväl företags-
representationer som privata tillställningar. En unik möjlighet för grupper, upp till 15 personer, att umgås mer avskilt i avkopplande miljö.

Göteborgs Vinkällare    Sverige
Göteborgs Vinkällare är belägen i de historiska valven under Sahlgrenska Huset på Norra hamngatan 14. Här hittar du närmare 200 vinfack, fullt utrustade konferens- och provningsrum samt trivsamma ytor för att umgås på egen hand.
Som medlem hos oss får du tillgång till privat vinförvaring med optimala lagringsförhållanden. Dessutom kan du använda våra unika lokaler för möten, konferenser, umgänge och representation. Du kan dricka dina egna viner hos oss under handledning av stans mest kunniga personal, eller delta i någon av de spännande och lärorika provningar, kurser och seminarier vi erbjuder varje säsong.

La Cuvée   Sverige
En vinkällare insprängs i berget. Mitt i Göteborg. La Cuvées vinkällare gör skäl för sitt namn, insprängd i berget döljer sig en dröm för alla älskare av årgångsvin. Vinfacken har en fuktig och sval bergvägg som närmsta granne. Lägg till detta en avancerad klimatanläggning och ett lika avancerat säkerhetssystem så har du den idealiska lagringsplatsen.

ModuCasa   Sverige
ModuCasa valvmodul är c:a 3x3 meter, med denna kan du bygga din egen vinkällare. Namnet Moducasa är sammansatt av orden modul och casa som betyder hus på italienska, spanska och portugisiska. Med modulbyggnader menas hus eller delar av hus, som levereras i färdiga volymer från fabrik. Det är detta som vi inom koncernen har producerat i mer än 40 år. Att göra en valvmodul av betong, är en unik idé som kan förena riktig klassisk byggnadsstil med modern och rationell byggteknik.

Vinkällaren Grappe   Sverige
Den första april 1986 öppnades Vinkällaren Grappe - Skandinaviens första kollektiva vinlagringskällare - på Grevgatan 3 i Stockholm. Grundare var Gästgivare Carl Jan Granqvist och Läkare Knut-Christian Gröntoft Källaren har idag drygt 950 medlemmar av vilka flertalet bor i Sverige, närmare bestämt i Stockholm. En tiondel lever i förskingringen och berikar källaren med känselspröt i fyra världsdelar.

Ur Carl Jans källare är ett samlingsnamn för de viner som importeras av Vinkällaren Grappes Vinimport AB. Firman grundades i april 2001 och de första vinerna lanserades i juni 2002. Agenturens strategi är att presentera och sälja klassiska viner från klassiska distrikt. Ägare är Carl Jan Granqvist, gästgivare emeritus, filosofie doktor i måltidskunskap och professor i matkunst i Norge tillsammans med Johan Magnusson, VD för Vinkällaren Grappe sedan tio år. Johan Magnusson är civilekonom, är utbildad sommelier och har bott ett år i Bordeaux.

VinContoret
Vi erbjuder privatpersoner och företag en exklusiv möjlighet att lagra vin i vår unika vinkällare. Den är 450 kvadratmeter stor och har plats för 50 000 flaskor. Utöver ideala lagringsförhållanden har vinkällaren flera provningsrum. Vi hjälper dig gärna att välja ut lämpliga viner att lagra. Du som hyr vinfack här blir automatiskt medlem i unika Wästergöthlands Vinsällskap och får tillgång till en rad erbjudanden och aktiviteter.

Vin Magasinet   Sverige
Vinkällare i Helsingborg som erbjuder vinlagring under kontrollerade förhållanden.

Wijnjas ost och vinkällare    Sverige
Under alla år har man på Wijnjas kunnat ta med egen alkohol för förtäring under måltiden. Detta är numera inte tillåtet och vi har ett eget alkoholtillstånd, vilket innebär att vi erbjuder och säljer alla sorters drycker som kan tänkas passa till vår mat, och framför allt våra ostar. Vi är glada över att vi äntligen fått möjlighet att genomföra vår vision fullt ut, och kommer regelbundet att hålla provningar med ost och passande drycker till, utöver den dagliga verksamheten där målet är att ha ett riktigt brett utbud av framför allt viner i alla pris- och kvalitetsklasser.

Wijnjas ost och vinkällare    Sverige
Wijnjas ostkällare har anor och traditioner från sekelskiftet. Här kan Ni njuta av ostar, korvar, patéer och andra delikatesser från hela världen. Låt det sköljas ned av de bästa viner Du vet - nämligen de Du själv valt att ta med. Wijnjas anordnar även vinprovningar i mysig källarmiljö. I vinkällaren kan vi även erbjuda förvaring till dina egna viner.

Prowine   Sverige
Provine säljer de flesta tillbehör som behövs för att bygga en vinkällare.

Strat’s Place   USA
Här har man samlat bilder och tips från hela världen som beskriver hur man bygger sin egen vinkällare

Upp

© Copyright 2011
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB

John Platters
South African
Wine Guide 2012

Beställ den nu!

Allt du vill veta om
sydafrikanska
viner och vingårdar!
Köp den här!
199 SEK


Besök Sydamerikaviner!


Besök Wosa!

Allt om syd-afrikanska viner
på svenska


 Besök ChileViner!
chileviner.com

 Allt om chilenska
 viner på svenska


Paulson Rare Wine

Svenske vin-handlaren Jan-Erik Paulsson


Munskänkarna i Spanien

Svensk sajt om golf kombinerat med vinprovning & resor


Munskänkarna

Världens största vinprovarförening


BKWine

Svensk sajt om franska viner


  
Svensk sajt om spanska viner
 Allt om franska viner på svenska
 
Vinglas5 Annons 55
Annons 5