VinNytt.se

Rippon Vineyard & Winery


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN
Vingårdar & Resor

VinNytts VINRESOR
  Australien
- Resa 1
  Australien
- Resa 2
  Australien - Resa 3
  Hawaii & Sonoma
  Italien
  Sydafrika - Resa 1
  Sydafrika - Resa 2
  Sydafrika - Resa 3
  Sydafrika - Resa 4
  Mauritius
  Nya Zeeland
  Japan
  USA
  Sydamerika
  Påskön
  Portugal
  Danmark
  Kanada & USA

VINGÅRDAR
EUROPA
Bulgarien
  FRANKRIKE
 
Bordeaux - Del 1
  Bordeaux - Del 2
  Bourgogne
  Övriga Frankrike
England
Grekland
Italien
Portugal
Spanien
Sverige
Tyskland
Ungern
Österrike
NORDAMERIKA
Kanada
  USA
  Napa Valley
  Sonoma
  Övriga Kalifornien
  Västkusten övriga
  USA övriga
ÖVRIGA LÄNDER
Argentina
Australien
Chile
Israel
Kuba
Libanon
Nya Zeeland
Sydafrika
Uruguay
Övriga länder 

 

 

 

 

 

 

 

VinNytts förslag på vinresa till Hawaii & Sonoma på egen hand
Avresa från Arlanda till Honolulu via New York och Los Angeles.

När vi ankommer till huvudön Oahu tar vi in på Outrigger Hotel. Vi hyr bil och kör runt. Det känns lite konstigt med en sexfilig motorväg mitt ute i Stilla havet. Vi kör runt Oahu och besöker Dole, världens största ananasproducent, samt vandrar upp till Diamond Head  innan vi flyger vidare till ön Kauai.

Kauai är ett av de ställen där det kan regna mest i hela världen och naturligtvis så kör vi rätt in i ett regnoväder där vi inte ser någonting. Vi tar in på Sheraton. Efter ett par dagar på Kauai flyger vi vidare till Maui där vi bor på Maui Sun. Vi hyr bil och kör upp till vulkankratern på ca 3000 meters höjd där det ligger ett besöks- och rymdforskningscenter.

Färden går vidare till Hawaiis enda kommersiella vingård, Tedeschi Vineyard, som ligger på sluttningen av Mt. Haleakela. Vägen dit är smal och lerig och går genom böljande kullar och betesmark där Hawaiis cowboys fortfarande driver djuren från hästryggen. Det är inte många av Hawaiis turister som hittar dit berättar ägarna JoAnn och Emil Tedescho. Paret var tidigare vinmakare i Napa Valley. Man testade ungefär 150 olika druvsorter innan man kom fram till att druvan Carnelion passade bäst för klimatet på Maui.

Nu producerar Tedeschi Vineyards en Maui Brut Champagne enligt ”methode champanoise”, en Rosé Ranch Cuvee, en Maui Blush som är ett vitt vin framställt av den blå Carnelion druvan samt en Maui Nouveau som är ett rött vin som framställs på samma sätt som Beaujolais Nouveau. Vinerna exporteras över hela världen, men främst till fastlandet i USA.

Vi avslutar besöket på Maui med valskådning och besöker också hela Hawaiis vackraste och längsta sandstrand innan vi flyger vidare till San Francisco. Där hyr vi bil och åker upp för ett kort besök i Sonoma Valley. Vi bor på El Dorado Inn som ligger mitt på det historiska torget i Sonoma. Vi besöker bland annat den lilla vingården Gundlach-Bundschu, Buena Vista Winery, Sebastiani Vineyards & Winery och Enoteket som ligger mitt i Sonoma.

 

Upp

© Copyright 2003
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB